Tips og triks


Tips om behandling av gelcoat

På denne siden vil vi gi dere noen generelle tips, råd og vink om vask av båt.  Vi gir råd om rensing av gelcoat, polering og andre nyttige tips for å holde båten din blank og ren.

Her vil vi også etterhvert anbefale noen produkter som er testet og som vi mener er enkle å bruke og gir det resultatet som ønskes.

Spør du båteiere om råd er det gjerne slik at du får like mange råd som antall personer du spør og du sitter igjen like forvirret som da du startet!

Vårpussen nærmer seg og påsken står snart for døren! Like sikkert vårtegn er det at diverse presenninger sakte men sikkert fjernes og den ene «skuta» etter den andre dukker opp fra vinterdvale og vårpussen starter opp i de mange havner og hager.  Vårt motto er «Keep it simple» og noen av triksene skal vi dele med deg fremover.

Gul vannlinje er et standard problem på alle båter som har ligget en stund i sjøen og til dette finnes det dusinvis av produkter laget for formålet.  Denne type smuss er oksidasjon som skyldes salter og mineraler i vann og som reagerer med gelcoat.  På oksiderte flater er det enkleste: OKSALSYRE!  Altså et «surt» produkt med pH ned mot 1-2. Dette finner du ferdig blandet i f.eks felgrens, baderomsrens etc. Som sagt er dette ferdig blandede produkter og mengden syre er ikke nødvendigvis god nok så hvorfor ikke kjøpe ren syre og blande selv?

Vi skal teste ut forskjellige bruksområder med oksalsyre den neste tiden fremover og kommer tilbake med trygge tips om bruk for dere der ute.  I mellomtiden kan dere se på denne linken: OKSALSYRE på båt